Freitag, 22. Juli 2011

Kamp


U ponedeljak 18.07. stigli smo u Bijeljinu na radni kamp Crvenog kriza. Nasa ocekivanja za ovaj kamp su se ostvarila i jako smo odusevljene organizacijom kampa. Svrha ovog radnog kampa je pomoci u renoviranju kancelarije Crvenog krsta „Bijeljina“.
Kada smo stigli u Amajlije smjestili smo se u drvene kucice i okupili se sa ostalim clanovima kampa kako bi se upoznali. Nakon upoznavnja odredili smo pravila kampa i podijelili se u radne grupe.
Postoje tri radne grupe. Prva grupa je fizicka grupa koja radi na uredjenju i dekoraciji kancelarije. Druga grupa je zaduzena za dokumentaciju dok treca grupa radi na smisljanju aktivnosti koje ce se vrsiti u toku kampa.
Pored ove tri grupe imamo i grupe za rad na kampu. Prva grupa je zaduzena za kuhanje. Druga grupa za pranje sudja. Treca grupa je zaduzena za ciscenje toaleta, dok cetvrta grupa cisti podrucje oko kampa. Zaduzenja u ovim grupa nisu stalna kao u prvoj radnoj grupi , clanovi se smjenjuju svaki dan tj. svi moraju proci kroz ove cetiri grupe.
Pored rada na ovom kampu imamo i zabavni program, gdje se kroz igre druzimo i bolje upoznajemo.
Kroz rad sa Svicarcima saznajemo nesto o njihovom nacinu zivota, upoznajemo njihovu tradiciju, obicaje, kulturu i ishranu. Kroz rad sa Svicarcima uocavamo razlike izmedju njivog i naseg nacina zivota. Jedna od bitnih stvari je sticanje novih prijateljstava, a oni su jako druzeljubive i prijatne osobe.
Ovaj kamp je jako koristan za ucenje i usavrsavanje engleskog jezika, sto je jako korisna stvar.
Nasa preporuka za volontere Crvenog kriza je da se odazovu na ovakve ili slicne pozive. Ovdje se moze jako puno nauciti o zivotu sto nam moze pomoci u buducnosti. I za kraj nas komentar za kamp je IT`S LIKE SO AWESOOOOME DUDE !!!  J


1 Kommentar:

  1. Great project. Minimum we can do is to publish you on our site.
    http://www.bijeljina.org/novosti/1312/54/Kamp-Crvenog-krsta-u-Bijeljini.html
    All the best.
    Bijeljina Danas Team

    AntwortenLöschen